Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sorakozó helyett

Szöveg: Dr. Varga József |  2010. június 1. 12:05

Minden hónap első keddje a szentendrei MH Központi Kiképző Bázis (MH KKB) állomány számára egyet jelent a laktanya sorakozó fogalmával, hiszen az időszerű kérdések tisztázásán túl ez fontos alkalom a szükséges alaki mozzanatok, a kötelékben való mozgás begyakorlására is.

Június 1-je, egyébként a meteorológiai nyár első napja azonban barátságtalan, őszies időjárással köszöntött be. A szűnni nem akaró, bőségesen hulló eső elmosta a szabadtéri rendezvényt, ezért a bázis állománya a Művelődési Központ színháztermében várta Huszti András dandártábornokot, az MH KKB parancsnokát. Huszti tábornok az állománygyűlés első részében értékelte a májusi kiképzési és más fő feladatok végrehajtását. Külön kiemelte a katonai végzettséggel nem rendelkezők tanfolyamrendszerű felkészítését, a 3 hónapos rajparancsnoki felkészítő tanfolyam lebonyolítását, a szerződéses legénységi állományú katonák alapkiképzését, a katonai Testnevelés és Közelharc Módszertani Részleg felkészítő tevékenységét az MH 25/86 KVZ állománya számára, valamint a Terep Rali Részleg II. Rábaköz Kupán való részvételét.

1595902808
 

A június havi feladatok közül aláhúzta a soron lévő kiképzési feladatok folytatását, köztük a szerződéses legénységi állományú katonák felkészítését, a ciklusvégi felméréseket. Az egyik legjelentősebb feladatként jelölte meg a C-IED „képezd a kiképzőt" tanfolyamok olyan színvonalú megszervezését és lebonyolítását, hogy az év folyamán megvalósulhasson a tanfolyam NATO akkreditálása.
A rendezvény további részében a parancsnok megerősítette a korábban megfogalmazott követelményeit a munkavégzéssel, a szabályok betartásával kapcsolatban, majd rövid tájékoztatást adott az új honvédelmi miniszter beiktatásán megfogalmazott célokról.

Az állománygyűlés alkalmat adott személyügyi parancsok kihirdetésére is. A HM Honvéd Vezérkar főnöke dr. Zárai Andrea o. századot kinevezte az MH KKB Egészségügyi Központ parancsnokhelyettesévé, egyidejűleg előléptette őrnaggyá. Az MH KKB parancsnoka Tóth Attila Boldizsár főtörzsőrmestert zászlóssá, Zenke Lajos és Báró Attila törzsőrmestereket főtörzsőrmesterré, Molnár Krisztián Gábor, Kiss Csaba és Pető Gergely őrmestereket törzsőrmesterré léptette elő.

1595902808
1595902809