Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tűzoltóverseny Szolnokon

Szöveg: MH SZHB |  2010. június 1. 12:18

A Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnoksága a katonai szervezetek feladatainak színvonalas végrehajtását segítve meghirdette a katonai tűzoltók 2010. évi szakmai versenyét, melynek az idén az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis biztosított helyszínt május 25-28. között.

A verseny célja volt a tűzoltási feladatra kijelölt szervezetszintű alegységek felkészültségének, szakmai ismereteinek felmérése, a tapasztalatok cseréje által a szolgálatellátás színvonalának további emelése, repülőtereink, objektumaink megelőző és mentő tűzvédelmi helyzetének javítása.

 

A verseny résztvevői voltak:

MH Veszélyesanyag Ellátó Központ, 1. Pusztavacs

MH Veszélyesanyag Ellátó Központ, 2. Táborfalva

MH Veszélyesanyag Ellátó Központ, 3. Kál

MH Veszélyesanyag Ellátó Központ Üza. Hetényegyháza

MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis

MH Pápa Bázisrepülőtér

MH 54. Veszprém Légtérellenőrző Ezred.

MH 86. Szolnok Helikopter Bázis

Szolnok Megyei Jogú Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltósága (meghívott, tiszteletbeli csapat)

 

A csapatok beérkezését követően elméleti feladatok megoldásával kezdődött a verseny, majd az egyéni 100 m-es tűzoltó akadálypálya leküzdésére kerül sor. A csapatok 4×100 méteres váltóban, és szerelési gyakorlat végrehajtásában mérték össze erejüket.

A verseny utolsó napján az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis tűzoltó alegységének bemutatójára (személyzet mentése és oltási feladat végrehajtása JAK-52 repülőből), valamint a Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatának Hivatásos Tűzoltósága tűzoltási és műszaki-mentési bemutatójára került sor.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen a versenyen legjobb eredményt elérő tűzoltócsapat a következő évben megrendezett versenyig elnyerte az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka által 2008-ban alapított vándorserleget.

 

Helyezések:

I. helyMH Veszélyesanyag Ellátó Központ Üza. Hetényegyháza

II. helyMH 86. Szolnok Helikopter Bázis

III. helyMH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis