Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szolnokon is a forradalomra emlékeztek

Szöveg: Balázsi Edit őrnagy |  2012. március 19. 13:42

Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison az idei március 15-ei megemlékezés a dicső múlt felidézésével kezdődött. Az ünnepi beszédet Bali Tamás alezredes, a Repülő Felkészítő Főnökség főnöke mondta.

1595932855
Lamos Imre dandártábornok, a bázis parancsnoka a központi ünnepségen a honvédelmi minisztertől vehette át a Babérkoszorúval ékesített Szolgálati Érdemjelet, a bázis törzsfőnöke pedig a Szolgálati Érdemjel ezüst fokozatát.

A szolnoki ünnepi állománygyűlésen számos érdem utáni kitüntetést és szolgálati jelet adtak át, valamint elbúcsúztattak két nyugdíjas kollégát.

Az MH Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskola szervezésében, a Kőrösi úti temetőben található 1848-as emlékműnél folytatódott a megemlékezés, melyen részt vett Szabó István, Szolnok megyei jogú város alpolgármestere. Az ünnepi beszédet Szegedi Imre altisztjelölt, az iskola első évfolyamos hallgatója mondta.
Délután a Damjanich János Múzeum udvarán található dombormű koszorúzásával zárult az ünnepet megelőző napi megemlékezések sora.

Március 15-én a városi ünnepségen Szolnok helyőrség nevében Lamos Imre dandártábornok, helyőrségparancsnok és a helyőrségben települő katonai szervezetek parancsnokai közös koszorút helyeztek el.

1595932856
 
1595932856