Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tengernagy a honvédelmi miniszternél

Szöveg: hm.gov.hu |  2010. július 28. 7:51

Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter 2010. július 27-én udvariassági látogatáson fogadta Mark P. Fitzgerald tengernagyot (USA Haditengerészet), a nápolyi Szövetséges Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnokát. A megbeszélés során miniszter hangsúlyozta hazánk elkötelezettségét a balkáni műveletek tekintetében.

Fitzgerald tengernagy kifejezte köszönetét hazánk és a Magyar Honvédség – a balkán stabilitásának biztosítása érdekében kifejtett – aktív politikai és katonai szerepvállalásáért. Kiemelte a Szerbiával, mint a térség kulcsfontosságú államával ápolt kitűnő kétoldalú katonai kapcsolataink fontosságát. Jelezte, az általa vezetett Parancsnokság továbbra is számít Magyarország balkáni békeműveleti tevékenységére egészen azok befejezéséig.

Fitzgerald tengernagy a közeljövőben távozik jelenlegi beosztásából, ezért dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter a Szövetséges Összhaderőnemi Parancsnokság és a Magyar Honvédség közötti együttműködés fejlesztése érdekében végzett munkája elismeréséül Szövetségért Szolgálati Jelet adományozott részére.

1595905221
1595905221
1595905221
 

Szöveg: Takács Imre alezredes – HM NEF
Fotó: Krasznai-Nehrebeczky Mária