Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Új vezénylőzászlósa van a Magyar Honvédségnek

Szöveg: Zilahy Tamás |  2011. június 30. 9:39

Vezénylőzászlósi beosztás átadás-átvételére került sor a Honvédelmi Minisztériumban június 29-én, szerdán. A Magyar Honvédség vezénylőzászlósi beosztását Bogdán Tibor törzszászlós adta át Kriston István zászlósnak, aki július 1-jétől tölti be ezt a posztot. Az ünnepi eseményen – ahol beszédet mondott dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke – megjelent Juhász István vezérőrnagy, a HVK törzsigazgatója, a vezérkar csoportfőnökei, valamint a honvédség egység- és magasabb szervezeteinek vezénylőzászlósai.

A Himnusz elhangzása után ismertették a honvédelmi miniszter határozatát, valamint a Honvéd Vezérkar főnökének parancsát. Ezek szerint beosztásából, érdemei elismerése mellett fölmentették Bogdán Tibor törzszászlóst, akit tartós vezényléssel áthelyeztek az oberammergaui NATO-iskola tanfolyam-igazgatói beosztásába.

1595920952
Egyúttal a vezérezredes a vezénylőzászlós eddigi szolgálatának elismeréseként ajándéktárgyat, egy tőrt adott át Bogdán Tibor törzszászlósnak.

Beszédében Benkő vezérezredes visszatekintett az elmúlt tizenkét évre, a vezénylőzászlósi rendszer létrejöttére. Méltatta az elért eredményeket, az első számú tiszthelyettesek emberi, szakmai példamutatást. Azt kérte a jelenlévőktől, hogy ezután is példaképeik legyenek alárendeltjeiknek, beosztottaiknak, szolgálatukkal segítsék a parancsnokok, a honvédség irányítóinak munkáját a jövőben is.

A vezérkar főnöke bejelentette azt is, hogy ősztől a honvédség minden szintjén sor kerül a katonai konferenciákra. Ennek rendszerében elsősorban a fennálló gondokra keresnek megoldást, s elvárják, hogy a teljes állomány jobbító szándékkal vegyen részt abban a munkában, amely a katonák érdekeit szolgálja.

Ezt követően a Bogdán törzszászlós köszönte meg kollégái támogatását, elöljárói bizalmát, s kíván sok sikert felelősségteljes munkájához utódjának. Befejezésül Kriston István zászlós vázolta elképzeléseit, illetve ismertette a jövőre vonatkozó terveit.

 
1595920953
 
1595920953

  Fotó: Galovtsik Gábor