Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vivát Huszár! – kiállítás a Honvédelmi Minisztériumban

Szöveg: kormany.hu |  2011. július 15. 16:19

Tíz angol nyelvű tablón és a fegyvernemre jellemző tárgyi emlékeken keresztül mutatja be a huszárság történetét a kezdetektől a mai hagyományőrzőkig az a kiállítás, amely egy hónapon keresztül látható a Honvédelmi Minisztérium Balaton utcai épületében.

A magyar huszárhagyományokat bemutató kiállítás az épület előcsarnokában tekinthető meg július 15-től, péntektől. A tárlatot a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum a magyar EU-elnökség alkalmából készítette. A Honvédelmi Minisztérium elnökségi rendezvényeinek fő helyszínén, a felújított Stefánia Palotában, valamint a védelmi miniszterek találkozójának idején a gödöllői királyi kastélyban volt látható az uniós elnökségünk félévében.

A kiállítás tíz angol nyelvű tablón és a Hadtörténeti Múzeumban őrzött, a fegyvernemre jellemző tárgyi emlékeken keresztül mutatja be a huszárság történetét a kezdetektől a mai hagyományőrzőkig. A minisztérium épületében egy hónapon keresztül látogatható azért, hogy a tárca katonai és civil állománya, valamint az idelátogató vendégek is megtekinthessék az összeállítást.

Ezt követően év végéig – a Magyar Honvédséghez kapcsolódó helyszíneken – az ország több pontján lesz látható.

 
 

 
 (HM Sajtóiroda)

 Fotó:  Krasznai-Nehrebeczky Mária