Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Honvédelmi miniszteri elismerést kapott a tartalékos katona

Szöveg: Vékei Virág tartalékos zászlós | Fotó: a szerző felvételei |  2021. június 25. 13:01

Jónás Géza közkatona, az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 10. Majthényi Károly Területvédelmi Zászlóalj speciális önkéntes területvédelmi (SÖTT) katonája Magyarország honvédelmi miniszterének köszönőlevelét vehette át kiemelkedő helytállásának elismeréseként június 24-én, csütörtökön, Miskolcon. Az oklevelet a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kormányhivatal épületében dr. Alakszai Zoltán kormánymegbízott adta át.

Jónás Géza közkatona oklevél átadás 3

Jónás közkatona áprilisban Kázsmárkon egy halálos közúti baleset során nyújtott segítséget egy sebesült férfi részére, akinek olyan súlyos sérülései voltak, hogy azonnal összeesett, valamint karja olyan mértékben roncsolódott, hogy artériás vérzés alakult ki.

A tartalékos katona azonnal megkezdte a sérült ellátását: amíg az Országos Mentőszolgálat munkatársai és a mentőhelikopter kiérkezett a helyszínre, nyomókötést alkalmazott, valamint verőeres artériás vérzését egy öv segítségével szorította el. A kiérkező mentős tájékoztatása szerint, ha Jónás közkatona nem kezdte volna meg a sérült ellátását, akkor a mentők kiérkezéséig elvérzett volna.

Jónás Géza közkatona oklevél átadás 1
Kapcsolódó cikkek