Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Honvédelmi nap Nyíregyházán

Szöveg: Szidor Viktória hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2024. június 18. 14:57

Lézerlövészet, airsoft, VR-szemüveg és fegyverzettechnikai bemutató is várta a Nyíregyházi SZC Vásárhelyi Pál Technikum kadétjait és tanulóit az MH vitéz Vattay Antal 2. Területvédelmi Ezred által szervezett honvédelmi napon.

202406_Nyíregyháza_honvédelmi_nap-SZV (8)

A rendezvényen megjelent mintegy 130 diák tájékoztató előadásokat hallhatott, melyek során Polyák András ezredes, az MH Területvédelmi Erők Parancsnoksága parancsnokhelyettese bemutatta a honvédség által kínált szolgálati formákat, valamint a tartalékos katonák szerepét, de beszélt a katonai hivatástudat fontosságáról és jelentőségéről is. Mint elmondta, a tartalékosok az elmúlt években számos feladatban, hazai és nemzetközi gyakorlatokon és külföldi missziók során is bebizonyították rátermettségüket és szakmai felkészültségüket.

Kertész József őrnagy, a helyi Hadkiegészítő és Toborzó Iroda vezetője tájékoztatta a tanulókat a katonai továbbtanulás lehetőségeiről és a honvédségi ösztöndíjakról.

202406_Nyíregyháza_honvédelmi_nap-SZV (nyitó)

A pályaorientációs célból szervezett honvédelmi napon a fiatalok érdeklődve próbálták ki a különböző lövész testhelyzeteket és a VR-szimulációs eszközt.

A Honvéd Kadét Program kiváló lehetőséget biztosít a fiatalok számára, hogy elköteleződés nélkül megismerjék a katonaéletet. Az interaktív programoknak köszönhetően egyre több helyszínen, egyre több diák és felnőtt érdeklődő kaphat bepillantást a Magyar Honvédség életébe és ismerkedhet meg a honvédelmi neveléssel, és az Önkéntes Tartalékos Rendszerrel.