Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Honvédelmi ügyekben tájékozódott az államfő Gyulán

Szöveg: Navarrai Mészáros Márton | Fotó: Horváth Sztaniszláv |  2024. január 25. 16:55

A honvédség helyzetéről és Magyarország biztonságát érintő kérdésekről tájékoztatta Novák Katalin államfőt dr. Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke január 24-én szerdán, a gyulai várban. A köztársasági elnök többnapos látogatásra érkezett Békés vármegyébe.

„Az államfővel rendszeresen találkozom. Ilyenkor a Magyar Honvédség feladatrendszeréről, a változásokról, a feltöltöttségről, a programjainkról, valamint hazánk biztonságát érintő kérdésekről teszek jelentést a hadsereg főparancsnokának” – értékelte a találkozót dr. Böröndi Gábor vezérezredes. A Honvéd Vezérkar főnöke elsődlegesen a novemberben lezárult Adaptive Hussars 2023, többnemzeti országos hadgyakorlaton szerzett tapasztalatokról, valamint a Panzerhaubitze 2000-es típusú önjáró lövegek leendő kezelőit toborzó, „Embert a vasra!” kampányról tájékoztatta Novák Katalint, a Magyar Honvédség főparancsnokát.

05_HSZ1543

A találkozón Tajti Norbert, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat főigazgatója és dr. Kun Szabó István vezérőrnagy, a Köztársasági Elnöki Hivatal Honvédelmi Igazgatóságának igazgatója is részt vett.

Novák Katalin köztársasági elnök január 23-án este indult kétnapos Békés vármegyei látogatása ünnepélyes zászlófelvonással kezdődött, amelyen a Magyar Honvédség kijelölt állománya mellett jelen voltak a Békés Vármegyei Honvéd Hagyományőrző és Kulturális Egyesület képviselői, valamint helyi politikusok, általános iskolások és más civilek is.