Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hősökre emlékezve…

Szöveg: honvedelem.hu |  2008. június 2. 12:43

Május 30-a az emlékezésről szólt. A hősökről, akik számolatlanul ontották vérüket, hogy hazánk, népünk szabadságát kivívják, vagy megőrizzék azt. A jeles napról Tatán is megemlékeztek.

A Hősök Napja alkalmából történt tatai megemlékezésen nem csak az MH 25. Klapka György Lövészdandár, hanem a város önkormányzata, és a bajtársi klub tagjai is részt vettek.
Az Országgyűlés téren, a II. világháborús emlékmű előtt tartott beszédében Nagy Sándor ezredes, a dandár törzsfőnöke hangsúlyozta, hogy elengedhetetlen a múlt tisztelete és az emlékezés, mert a feladatot, melyért őseik életüket adták csak így tudjuk folytatni.

A Klapka György Lövészdandár katonái mind gondolataikban, mind tetteikben igyekeznek méltók lenni elődeink örökségére, és ennek szellemében élnek, végzik feladataikat, teljesítik küldetésüket esküjükhöz híven.
A beszédek elhangzása után a városi nyugdíjas klub dalköre adott elő katonadalokat, majd Petőházi Margit és Rozs János versei után az emlékezés koszorúit helyezték el. A hősök emléke előtti tisztelgésül végül a magyar takarodó csendült fel.

Kép és szöveg: Pogrányi Zoltán