Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Húsvét Kupa kispályás labdarúgó torna Kaposújlakon

Szöveg: Demeter Ferenc |  2008. április 14. 10:19

2008. április 11-én 12. alkalommal rendezte meg a 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred, a már hagyományosnak nevezhető „Húsvét Kupa„ kispályás labdarugó tornát. A tornán több alakulattól vettek rész katonai csapatok, valamint a Kaposváron működő fegyveres szervezetek és néhány civil cég csapata. A senior és a junior kategóriákban összesen 10-10 csapat lépett a pályára.

Nem az egyetlen sportesemény ez az egység életében, ami nagy hagyománnyal rendelkezik és kilépett a laktanya falai közül. Az idén 16. alkalommal fogják megrendezni akaposvári egyetem tornacsarnokában a „Karácsony Kupa" labdarúgó tornát. Ennek az eseménynek a résztvevői körét a meghívásokkal szükséges szabályozni, mert a teremben korlátozottabbak a lehetőségeik, kevesebb mérkőzés lejátszását teszi lehetővé a pálya mérete. Szabadtéren jobb feltételek vannak. A most megrendezésre került rendezvényen egy időben négy pályán folytak a küzdelmek, folyamatosan 4 senior és 4 junior csapat mérte össze a tudását.

A kezdeti időkben a szomszédos Kaposfőn zajlottak a tornák és két éve jöttek át ide a kaposújlaki sportpályára. Mára beigazolódott, hogy ennek a labdarúgó tornának nagyon jó házigazdája a kaposújlaki önkormányzat, ahol egy emberként állnak a rendezvény támogatása mellé. A megnyitón Rózsás Gyula polgármester hangsúlyozta is e sportkapcsolat fontosságát a település életében.

Mindkét rendezvény az ezrednapokból nőtt ki és vált hagyománnyá. Az első ilyen tornákra 1992-ben, majd 1996-ban a került sor, és a szervezők már az első alkalommal igyekeztek más alakulatoktól is meghívni csapatokat a rendezvényekre.Ezek a próbálkozások kedvező visszhangra találtak, ezért fejlesztették a rendezvényt évről évre és alakult ki a mai lebonyolítási rendje. A rendezvény további fejlődését jelentette az is, hogy a torna egykori alapítói felett az idő egyre jobban eljárt, és az idősödő, de a focit kedvelő résztvevők számára a pálya méretei egyre nagyobbak lettek. Ezért került sor a senior és a junior kategória bevezetésre, és így folytathatták tovább a szenvedélyüket az idősebb labdarúgók is.

1595875250
 

A rendezvényre való jelentkezést és a torna lebonyolításának rendjét a versenykiírásban szabályozták. A csapatokat sorsolással sorolták be a csoportokba, a csoportokon belül a körmérkőzéseken dőlt el a négyes döntőbe jutás kérdése.

A tornának vannak visszatérő csapatai, de minden évben vannak olyanok is, akik először jelentkeznek a megmérettetésre. A 12 év mérlegét elkészítve elmondható, hogy legeredményesebb csapat eddig a junior kategóriában a Flotilla, míg a senior kategóriában hazai logisztikai ezred csapata volt.

A 2008 évi Húsvéti Kupa végeredménye:

Junior kategória

1. helyezettMH 25/88 Könnyű Vegyes Zászlóalj (Szolnok)
2. helyezettMH Támogató Dandár (Budapest)
3. helyezettHonvédszakszervezet (Budapest)
4. helyezettMH 64. BSZJ Logisztikai Ezred „Biorobotok" nevű csapata (Kaposvár)

Legjobb játékos:Sáfrány Gábor Biorobotok
Legjobb kapus:Szabó Imre MH Támogató Dandár
Gólkirály:Vati András Honvédszakszervezet

Senior katagória

1. helyezettAdyligeti Rendőr Szakközépiskola (Budapest)
2.helyezettMH Összhaderőnemi Parancsnokság (Székesfehérvár)
3. helyezettToborzó és Érdekvédelmi Iroda (Kaposvár)
4. helyezettMH 43. Légtérellenőrző Ezred 12. Radar Század (Juta)

Legjobb játékos:Borbás Tamás Adyligeti Rendőr Szakközépiskola
Legjobb kapus:Kiss József Toborzó és Érdekvédelmi Iroda
Gólkirály:Lattenstein János MH Összhaderőnemi Parancsnokság

A végeredményben érdekesség az, hogy mindkét kategóriában olyan csapatok nyertek, akik először vettek részt a rendezvényen.