Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Húsvéti látogatás a határon

Szöveg: Löbl Eszter hadnagy | Fotó: a szerző felvétele |  2022. április 18. 8:46

A határon szolgálatot teljesítő katonáknál tett látogatást Baráth István vezérőrnagy, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság parancsnoka április 17-én.

20220417_AIAK

Az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelékben (MH AIAK), a bácsalmási határvédelmi bázison szolgáló katonák - a törzs kivételével - az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred tartalékos állományát képezik.

Baráth István vezérőrnagy húsvét vasárnapján látogatott a helyszínre és tájékozódott az aktuális helyzetről, feladatokról Tarjáni Attila alezredestől, az MH AIAK parancsnokától. Länger Tamás százados, a határvédelmi bázis parancsnoka pedig a tartalékos állomány határvédelmi szerepéről jelentett, illetve tapasztalatait is megosztotta.

Ezt követően Baráth vezérőrnagy köszöntötte a bázison tartózkodó katonákat és megköszönte szolgálatukat. Elbeszélgetett velük, biztatta, bátorította őket, hiszen a krisztusi feltámadás ünnepén is Magyarország határát védik, távol a családjuktól. Meggyőződött a tartalékosok felkészültségéről, elhivatottságáról és arról a kiemelkedő lelkesedésről, mellyel a határmenti feladataikat látják el. Beszélt nekik arról is, hogy milyen jelentős szerepet töltenek be a Magyar Honvédségnél, és hogy ez a szerep a jövőben még nagyobb lesz.