Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Idei legjobbjait és új mesteredzőjét ünnepelte a kajak-kenu szövetség

Szöveg: honvedelem.hu / MTI | Fotó: Kovács Attila (MTI), MH Sportszázad, dr. Schmidt Ádám hivatalos Facebook-oldala |  2023. október 25. 15:17

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) 18 kategóriában díjazta az idei év legjobb sportolóit és trénereit, valamint a keddi ünnepségen köszöntötte a sportág új mesteredzőjét, Hüttner Csaba szövetségi kapitányt is.

Dijátadó_1

Az új taggal immár 53 név szerepel az MKKSZ mesteredzőket megörökítő márványtábláján. „Nagy öröm a szívemnek, ha bármelyik márványtáblán új nevet avatunk” – mondta Schmidt Gábor, az MKKSZ elnöke, a Honvédelmi Minisztérium sportigazgatási és fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkára, aki felidézte kapcsolatát az új mesteredzővel, Hüttner Csabával.

„Az elmúlt 15 évben nagyon szorosan együtt dolgoztunk, és barátság is kialakult közöttünk” – tette hozzá Schmidt Gábor. Kiemelte, Hüttner Csaba korábban versenyzőként, utánpótlás kapitányként, most pedig a felnőttek mellett szolgálja a kajak-kenut.

D__TT20231024029

Schmidt Gábor és Hüttner Csaba együtt leplezte le a már az új mester nevét is tartalmazó táblát.

„Bármelyik táblán rajta lenni nagy megtiszteltetés. Mindig hangoztatom, hogy ez nem az én érdemem, elismerésem, hanem az egész sportágé. Rengeteg örömben volt részem kapitányságom alatt, de azt megélni, hogy a tokiói olimpián legjobb két férfiversenyzőnk is a dobogón áll, hatalmas élmény” – utalt Kopasz Bálint és Varga Ádám arany- és ezüstérmére Hüttner Csaba.

A Baráth Etele székházban tartott táblaavató után a Stopper Úszóházban 18 kategóriában díjazták az év legjobbjait.

D__TT20231024026

Dr. Schmidt Ádám, a HM sportért felelős államtitkára gratulált a sportágban a Nemzet Sportolójává választott Vaskuti Istvánnak, valamint az új mesteredző Hüttner Csabának, majd felidézte a kvalifikációs duisburgi világbajnokság magyar eredményeit, a megszerzett kvótákat.

„Az idei évhez tartozik, hogy a maratoni világbajnokságon és az utánpótlás korosztályban is az élen végeztek a magyar versenyzők. Jövőre az olimpiai szereplés lesz a fókuszban, és reméljük, hogy nem szakad meg a sikersorozat, és amint azt az utóbbi évek olimpiáin megszoktuk, a kajak-kenu a legsikeresebb magyar sportág lesz” – mondta Schmidt Ádám, aki a felkészüléshez megígérte az államtitkárság támogatását.

Schmidt Gábor kiemelte, hogy a Duisburgban megszerzett kvóták nyugodt felkészülést biztosítanak az olimpiáig, majd megköszönte a támogatóknak, hogy a sportág mellett állnak.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség díjátadóján a Magyar Honvédség Sportszázadának két katonasportolója is vehetett át elismerést Schmidt Ádám sportért felelős államtitkártól. Kövér Márton hadnagy lett az év kenusa maraton kategóriában, míg Adolf Balázs tizedest az év kenusának választották a gyorsasági szakágban.