Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Idén is sikerrel vette fel a kesztyűt

Szöveg: honvedelem.hu |  2009. április 15. 8:47

A hódmezővásárhelyi Zrínyi Miklós Laktanya egyik szakácsa, Mocsáriné Juhász Zsuzsanna idén is versenybe szállt a Magyar Honvédség legjobb női szakácsa címért. A tavalyi sikert folytatva – tudásával párosulva – a szerencse idén is melléállt.

A Magyar Nemzeti Gasztronómia Szövetség által védnökölt Magyar Honvédség Szakácsverseny gasztronómia versenyén Mocsáriné Juhász Zsuzsanna munkáját diploma fokozattal értékelte a zsűri 2009. április 9-én Siófokon.

A vásárhelyi közalkalmazott az étel elkészítésére kiszabott 100 perc után egy nem mindennapos különlegességet tálalt fel. Az előétel lazacfilé hagymatartlettel, tejszínes- kapros rákraguval, balzsamecetes sült koktélparadicsommal volt. A főétel pedig fokhagymás parajjal, camamberttel és pirított fenyőmaggal göngyölt sertésszűz-sült gombás, zöldfűszeres rizsfelfújtból állt, amely ropogós baconspirállal és vörösboros aszaltszilva mártással volt bolondítva.

A 25 résztvevő közül Zsuzsa ismét kiérdemelte a legjobb női versenyző címet, valamint legnagyobb örömére a zsűri úgy ítélte ő készítette a legjobb ízű ételt is. Így két oklevéllel és egy hatalmas serleggel térhetett haza.

A vásárhelyi szakács évről-évre bátrabban veszi fel a kesztyűt kollégái ellen, így tervei között a jövő évi megmérettetés is szerepel. Ott egy még különlegesebb menüsorral rukkol elő.

Szöveg, fotó: Szanda Zsolt szds, Csák Tímea ka.