Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

India újabb Super Herculeseket vásárol

Szöveg: honvedelem.hu / haborumuveszete.hu |  2011. december 12. 12:50

Az indiai védelmi minisztérium a napokban elküldte az Egyesült Államoknak az újabb kilenc C-130J Super Hercules megrendeléséről szóló dokumentumot – írja a Defense Aerospace. Az indiai védelmi miniszter A. K. Anthony azt nyilatkozta, hogy az ország vezetése ugyan elküldte a megrendelést, azonban a hatóságok egyelőre még nem hagyták jóvá az új gépek beszerzését.

A közeljövőben a kérés az Egyesült Államok Kongresszusa elé kerül majd. Korábban már volt róla szó, hogy az Indiai Légierő vezetése a 2008-ban megrendelt hat C-130J Super Hercules mellé, további hat példányt rendelne. Norman Anil Kumar Browne, az Indiai Légierő főparancsnoka azt nyilatkozta, hogy az új Herculesek teljesítménye, az India észak-keleti részét sújtó földrengések idején, kutató-mentő és evakuálási feladatkörben, meggyőzte az indiaiakat.

Továbbá India több légibázisát is modernizálja, hogy azok a jövőben fogadni tudják az új C-130J és C-17 Globemaster típusokat is. Mint arról már korábban beszámoltunk, India még 2008 januárjában írta alá a közel 1,1 milliárd dolláros szerződést, melynek értelmében hat darab C-130J szállítógépet rendeltek Az első gép átadására 2010 decemberében került sor.

1595928641