Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Indiában lezuhant egy MiG-21 vadászrepülőgép

Szöveg: JETfly |  2009. szeptember 11. 10:26

Szeptember 10-én az indiai Pandzsáb tartományban, Muktsar közelében lezuhant az indiai légierő egy MiG-21 típusú vadászrepülőgépe. A repülőgép Bhatinda légibázisról szállt fel, tervezett kiképzési repülés végrehajtására.

A katasztrófa a Bhatinda – Muktsar útvonalon történt Bhaliana falunál. A repülőgép pilótája, Manu Akhori repülő hadnagy, a katasztrófa során életét vesztette. Az indiai hírügynökség által közölteket sem a helyi polgári szervezetek, sem a rendőrség, sem az indiai légierő nem kommentálta ezidáig. Így a katasztrófa körülményeiről, annak lehetséges okáról egyelőre semmit nem lehet tudni.

Az országban a típust érintő repülőbalesetek és repülőkatasztrófák miatt, az indiai tömegtájékoztatási eszközök „repülő koporsónak" nevezik a MiG-21 vadászrepülőgépet.

Az idei évben ez már a hetedik repülőbaleset (katasztrófa) az indiai légierő állományában; januárban a légierő bemutató kötelékének, a Surya Kiran-nak egy Kiran típusú repülőgépe, áprilisban egy Szu-30MKI, májusban egy MiG-27 és egy MiG-21, júniusban egy An-32 típusú katonai-szállítórepülőgép és egy MiG-21 zuhant le.