Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Irán keresztbe tett az oroszoknak

Szöveg: JETfly |  2010. január 20. 7:33

Az iráni légügyi (repülési) hatóságok nem járultak hozzá annak az orosz szállítógépnek az ország légterében történő repüléséhez, amely egy Szu-27SzKM típusú vadászrepülőgépet kívánt szállítani Bahreinbe, a héten megnyíló repülési kiállításra. Jelen pillanatban a két fél egymásra mutogat, míg a szállítógép egy repülőtéren vesztegel.

Az iráni hatóságok azzal magyarázzák a repülés megtagadását, hogy az orosz fél nem nyújtotta be időben repülési kérelmét a külügyminisztérium útján. Az orosz ipari- és kereskedelmi minisztérium ezzel szemben azt mondja, hogy a Szu-27SzKM típusú repülőgépet szállító gép kérelmét időben eljuttatták Iránba. Most a szállítógép – fedélzetén a vadászrepülőgéppel – az Asztrahányban várakozik.

A Bahreini Nemzetközi Repülő Show (BIAS-2010) 2010. január 21-én nyitja meg kapuit. Korábban közölték orosz hírforrások, hogy az orosz „Szuhoj" konzorcium Szu-27SzKM típusú vadászrepülőgépe dinamikus program keretében mutatkozik be a BIAS-2010 nézőközönségének, bemutatva a repülőgép repülési képességeit.

Most még nehéz lenne megmondani, hogy a szállítási késedelem milyen mértékben befolyásolja a repülőgép részvételét a háromnapos kiállításon.