Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ismét megrendezték a Kinizsi futást

Szöveg: Varga József |  2010. május 5. 11:18

Május elsejét köszöntötte a Postás strandon Szentendre apraja-nagyja. 2010. május 1-jén városi majális részeként rendezte meg a Szentendrei Kinizsi Honvéd Sport Egyesület (SZKHSE) a hagyományos tavaszi Kinizsi futást, amelyen különböző korcsoportokba sorolva gyermekek és felnőttek, civilek és katonák egyaránt próbára tehették „futóképességüket”.

A laktanya mögött húzódó árvízvédelmi gáton kiépített aszfaltozott kerékpárút kiváló helyszínt adott idén is a futóverseny lebonyolításához.
A versenybe nagyszámban benevezett résztvevő és még több érdeklődő és hozzátartozó mellett részt vett az eseményen Dr. Simóka Beáta világ-és Európa bajnok öttusázó, az Önkormányzati Minisztérium sport szakállamtitkára, aki nem csak a díjakat adta át, hanem versenyzőként maga is indult, nem is rossz eredménnyel, ugyanis kategóriájában III. helyezést ért el.

A mintegy 100 benevezett versenyző különböző korcsoportban különböző távokon mérte össze tudását. A felnőttek 6 km-t, az iskolások 2 km-t, a legkisebbek 300 m-t futottak és volt 3×2 km-es váltófutás is.
A férfiak közül abszolút győztes Ostoroczki Ferenc nyá. százados, az SZKHSE versenyzője lett, katonai kategóriában Gulácsi János szakaszvezető, illetve Németh Éva őrmester lett.
A díjakat Dr. Simóka Bea szakállamtitkár, Dr. Dietz Ferenc, Szentendre polgármestere, illetve az MH KKB parancsnok képviseletében Szilágyi György ezredes, a parancsnok támogató helyettese adta át.

1595901341
 

Címkékárvízsport