Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Májusi tennivalók és zéró tolerancia

Szöveg: Varga József |  2010. május 5. 10:32

Május 4-én az MH Központi Kiképző Bázis és MH Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskola állománya felsorakozott a laktanya alakuló terén, hogy fogadja Huszti András dandártábornokot, az MH KKB parancsnokát, aki beosztásának átvételét követően első alkalommal találkozott laktanyasorakozó keretében a két katonai szervezet állományával.

A havi rendszerességgel megtartott sorakozók jó alkalmat adnak az előző időszak értékelésére, a következő hónap feladatainak, programjának ismertetésére vagy, ha időszerű, az elismerések átadására, de az öltözet, a megjelenés ellenőrzésére is, valamint a kötelékben való mozgás gyakorlására is.
Huszti tábornok az április havi feladatok áttekintése előtt emlékeztette a jelenlévőket az általa első alkalommal tartott állománygyűlésen meghatározott követelményekre és megerősítette a „zéró toleranciát" a fegyelemsértések, különösen a drogozás és a munkahelyen, szolgálati időben történő alkoholfogyasztás elkövetőivel szemben. Az elvégzett feladatok között kiemelte a nem katonai tanintézetekben végzett tiszthelyettesek tanfolyamrendszerű képzését, közismert nevén a KVNR

1595901341
tanfolyamokat, a rajparancsnoki felkészítő tanfolyamot, illetve a szerződéses legénységi állományúak alapkiképzését, amelyek összesen 262 katona kiképzését foglalták magukban.

A parancsnok a végrehajtott feladatok sorában szólt a Katonai Testnevelés és Katonai Közelharc Módszertani Részlegnek Szolnokon MH 25/88 állománya részére tartott katonai közelharc és kézitusa felkészítéséről, a Terep Rali Részlegnek az EUFOR-7 gépjármű vezetők képzéséről, az EUTM Somalia misszióba felkészülő állomány számára különleges lőgyakorlatok végrehajtásáról, valamint az MH KPTSZI által folytatott OKJ-s képzésről, STANAG 1. és 2. nyelvtanfolyamról, illetve a tiszthelyettesi, zászlósi előmeneteli tanfolyamokról.

A május havi tennivalók – amelyek egyrészt az áprilisban megkezdett feladatok folytatását jelentik, másrészt újakat is, mint például a NATO C-IED „képezd a kiképzőt" tanfolyam – ismertetése kapcsán a parancsnok megerősítette elvárásait a szolgálati- és munkafegyelem, az öltözködési, viselkedési szabályok betartásával kapcsolatban, majd elismeréseket adott át. A laktanyasorakozó díszmenettel fejeződött be.

1595901341