Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ismét Műszakiak Napja Szentesen

Szöveg: honvedelem.hu |  2011. április 13. 14:09

Ismét megrendezi az MH 37. II.Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred a Műszakiak Napját Szentesen. A program április 20-án egész nap színes és izgalmas programokkal várja az érdeklődőket a szentesi Damjanich laktanyában reggel 8.30-tól. A Műszakiak Napjával együtt rendezik meg a helyi társszervezet, a Szentesi Rendőrkapitányság szervezésében a Rendőrség Napját is.

A rendezvény nyílt a nagyközönség számára is. A szervezők a 8.30 órakor történő kapunyitástól a 15 órási zárásig tisztelettel várnak minden érdeklődőt. A program 9 órakor ünnepélyes zászlóalj-sorakozóval kezdődik, majd a Honvéd Vezérkar főnökének zászlószalag-adományozásával folytatódik. 10 órától folyamatosan zajlanak majd a különböző programok az egyes helyszíneken. A katonai programokban műszaki technikai eszközök bemutatása, búvárbemutató, katonai közelharc bemutató, a katonai tábor bemutatása és katonai toborzás szerepel. A társszervezetek között rendőrségi kutyás és kommandós bemutató, valamint a tűzoltóság és a mentők közös bemutatói lesznek láthatók.

A sportrendezvények keretében a „Vörös Bika" Műszaki erőpróbák között vehetik fel egymással a versenyt a csapatok. A jelentkezők emellett kerékpárversenyen és közlekedési versenyen mérhetik még össze ügyességüket.

A kulturális rendezvényeken a középkor, az 1848-49-es szabadságharc és az első világháború hagyományőrzőinek korhű öltözet- és fegyverzetbemutatója, néptánc, modern tánc, hip-hop, ugrálóköteles csoportok műsorai, különböző kiállítások szerepelnek. Az alakulat csapatmúzeuma is egész nap várja az érdeklődőket. Lesz katonazenekar gyepshow is majorettek közreműködésével, valamint a Harmonika együttes előadása is megtekinthető.

A gyermekek szórakozását különböző bemutatók, gyerekprogramok, paintball, íjászat,
lovaglás, kalandpark és kézműves foglalkozás biztosítják.

1595916955