Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Izrael felháborodott egy török tévésorozat miatt

Szöveg: MTI/honvedelem.hu |  2009. október 15. 8:58

Izrael diplomáciai úton készül tiltakozni Törökországnál amiatt, hogy a török közszolgálati televízióban vetített egyik sorozat gyermekgyilkosként ábrázol izraeli katonákat.

Izraeli tévécsatornák szerda este részleteket sugároztak a tévésorozatból, amelynek egyik jelenetében egy izraeli katona szándékosan tüzet nyit egy palesztin kislányra, aki holtan roskad össze. Egy másik jelenetben lassított felvételen látható, amint egy izraeli katona által kilőtt lövedék telibe talál egy palesztin kisgyermeket.

Az izraeli külügyminisztérium szerint a török tévésorozatnak semmi köze a valósághoz, viszont gyűlöletre uszít és Izrael-ellenes érzelmeket kelt.

Az izraeli külügyminisztérium szerda esti közleményében tudatta, hogy Avigdor Liberman miniszter utasítást adott arra, hogy tiltakozásul kéressék be a tárcához Törökországnak a zsidó államban akkreditált nagykövetét. A két földközi-tengeri ország hagyományosan szoros védelmi kapcsolatokat ápol egymással, de viszonyuk az utóbbi időben kezdett megromlani, és a mostani ügy ennek legújabb fejleménye.