Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Izraelbe látogatott a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese

Megtartották az izraeli zászlóaljparancsnoki képzés zárógyakorlatát

Szöveg: a Magyar Honvédség Parancsnoksága | Fotó: a parancsnokság felvételei |  2022. január 28. 12:53

Sándor Zsolt vezérőrnagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese január 23-27. között Izraelbe látogatott, ahol a V4 országainak kiajánlott zászlóaljparancsnoki képzés (Battalion Commanders Course -V4 BCC) részeként megszervezett felsővezetői találkozón képviselte hazánkat.

2_szerk

A Visegrádi Négyek országai és haderői közötti együttműködés részeként - a 2021-2022-ben - a Magyar Honvédség is lehetőséget kapott, hogy részt vegyen a zászlóaljparancsnoki képzésen. A kurzust Izraelben tartották meg. A 12 hetes zászlóaljparancsnoki képzés megszervezéséért és végrehajtásáért az Izraeli Védelmi Erők Szárazföldi Kiképzési Központja felelt.

A képzés felvételi követelményeit sikeresen teljesítő, s ezáltal kiválasztott két magyar tiszt, 2021 novemberében érkezett meg Izraelbe, ahol lengyel, cseh, szlovák, valamint helyi katonákkal közösen kezdhették meg tanulmányaikat. A többnemzeti környezetben megtartott képzés rendkívül hasznos elemként épül majd be a szárazföldi alakulatoktól delegált két tiszt jövőbeli szakmai tevékenységébe.

A zászlóaljparancsnoki tanfolyam része volt az a zárógyakorlat is, amit megtekintett Sándor Zsolt vezérőrnagy és Szloszjár Balázs dandártábornok, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka. A vendégek meggyőződhettek a képzésre delegált két magyar katona teljesítményéről, felkészültségéről.

3_szerk

A zárógyakorlat mellett a delegáció megtekintette a kiképző központ speciális helyiségharc gyakorló pályáját, a különböző felkészítő szimulátorokat és egy század szintű éleslövészetet is.

A látogatás zárónapján az izraeli védelmi ipar főbb szereplői mutatkoztak be a V4 országok katonai vezetőinek, ahol lehetőség nyílt közelebbről is megismerkedni az izraeli védelmi ipar legújabb fejlesztéseivel.

6 pixel_kész_szerk_kicsi