Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Izraelben tárgyalt az államtitkár

Szöveg: MTI/honvedelem.hu |  2008. január 29. 8:47

A magyar–izraeli katonai szakértői szintű kapcsolatok fellendítéséről tárgyalt dr. Vadai Ágnes a hét végén Izraelben. Az államtitkár asszony bejelentette: a következő hónapokban magyar szakértői csoportok utaznak majd a zsidó államba, hogy tájékozódjanak arról, miként tudja hazánk az ottani tapasztalatokat hasznosítani.

“A katonai-haditechnikai együttműködésének fejlesztése keretében Izrael lehetőséget nyújt a Magyar Honvédségnek, hogy bővítse ismereteit a terrorizmus és az alacsony intenzitású konfliktusok kezeléséről, amelyek terén a zsidó államnak nagy tapasztalata van." – mondta el Vadai Ágnes.

Az államtitkár az izraeli Védelmi Minisztériumban találkozott Matan Vilnai miniszterhelyettessel és Pinhász Buhrisz közigazgatási államtitkárral. A megbeszélésen a kétoldalú kapcsolatokon kívül szóba kerültek a Közel-Kelet általános biztonsági kérdései, a térségbeli magyar katonai missziók, valamint Irán és Koszovó kérdése.

A honvédelmi államtitkár még szombaton érkezett Izraelbe, ahol szakértői delegáció élén három napot töltött. Vasárnap ellátogatott a jeruzsálemi Jad Vasem holokausztmúzeumba, ahol koszorút helyezett el a holokauszt áldozatainak emlékére, hétfőn délelőtt pedig a tel-avivi Stratégiai Tanulmányok Intézetének vezetőjével találkozott.