Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Izraeli harckocsik hatoltak be a Gázai övezetbe

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2011. január 19. 8:51

Hét izraeli harckocsi hatolt be kedden reggel a Gázai övezet északi részén fekvő Bét-Hanún térségébe – jelezték a Hamász radikális szervezet biztonsági erői és palesztin szemtanúk. A harckocsik, valamint egy földgyalu 400 méterre hatolt be a palesztin területre – közölték a források, amelyek harci cselekményről nem számoltak be. Az izraeli hadsereg nem erősítette meg, de nem is cáfolta a hírt.

A Gázai övezetben működő radikális palesztin csoportok a múlt héten megígérték a hatalmat ténylegesen gyakorló Hamásznak, hogy felhagynak az Izrael elleni rakétatámadásokkal.

Mint hivatalos források bejelentették, a radikálisok el akarják kerülni, hogy Izrael a két évvel ezelőtti offenzívához hasonlóan bevonuljon a Gázai övezetbe. A Hamász által egybehívott találkozó résztvevői közölték, a csoportok megszívlelték az egyiptomi figyelmeztetést, amely szerint Izrael válaszul a merényletekre új inváziót fontolgat.

Izrael két esztendeje háromhetes offenzívát indított a Gázai övezet ellen, hogy gátat szabjon a területét ért gyakori rakétatámadásoknak. A harcokban mintegy 1300 palesztin és 13 izraeli halt meg.