Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Izraeli légitámadás Rafahnál

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2011. október 31. 8:28

Egy palesztin harcos meghalt, egy másik pedig súlyosan megsebesült október 30-án, vasárnap délután egy izraeli légitámadásban a Gázai övezet déli részén, Rafah átkelőhelytől keletre – közölték szemtanúk és helyi palesztin mentősök.

A Demokratikus Front Palesztina Felszabadításáért (DFPF) nevű kis szélsőbaloldali nacionalista csoport azt közölte, hogy az ő tagjai az áldozatok, s a halottat Ahmed Dzsargúnnak hívták. Sebesült társa válságos állapotban van orvosi források szerint.

A légicsapás néhány órával azután történt, hogy helyreállt egy hallgatólagos tűzszünet a gázai övezeti fegyveres csoportok – köztük a DFPF – és Izrael között.

Az izraeli hadsereg megerősítette a légicsapás hírét, azt hangoztatva, hogy „a légierő egy gépe célba vett egy terrorkommandót, amely rakétákat készült kilőni Izraelre".

Tíz palesztin, köztük az Iszlám Dzsihád radikális csoport kilenc harcosa halt meg a hét végén 24 óra alatt az övezet elleni légitámadásoktól, és egy izraeli belehalt súlyos sebeibe, amelyeket a déli Askelón városába becsapódott rakéta okozott.