Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Járőrbajnokság Hajdúhadházon

Szöveg: honvedelem.hu |  2009. április 10. 12:16

A debreceni MH 5. Bocskai István Lövészdandár április 8-án rendezte meg idei járőrbajnokságát az alakulat hajdúhadházi gyakorló-, és lőterének térségében. A terep földrajzi viszonyai, természet adta sajátosságai megfelelő otthont biztosítottak az esemény számára.

A győzelemért 9 férfi és 2 női csapat versengett. A csapatoknak 14 kilométert kellett megtenniük a szabályzatban meghatározott felszereléssel. A szervezők több ellenőrző pontot is felállítottak, amit a résztvevőknek érinteniük kellett.

A pontoknál feladatok is várták a csapatokat. Induláskor térképészeti ismereteikre volt szükségük, majd a kézigránátdobás következett. Fizikai képességeiket az UAZ-tolásnál, a sebesültszállításnál és a kötéllétrán való mászásnál bizonyíthatták.

A bajnokságot férfi kategóriában a dandár 1. lövészzászlóaljának csapata nyerte, női kategóriában pedig a debreceni vegyes csapat végzett az élen.

A Magyar Honvédség szintű járőrbajnokság még hátra van, ahol a debreceni katonáknak ismét lehetőségük lesz bizonyítani kitartásukat és rátermettségüket.