Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Járőrbajnokság Szarajevóban

Szöveg: honvedelem.hu |  2008. március 31. 10:42

Napos meleg szombatra ébredt a tábor március 29-én, amikor is az EUFOR kontingens nemzetközi járőrbajnokságot szervezett BUTMIR táborban. A járőrbajnokságon 11 négy fős csapat vett részt a MNBN (többnemzetiségű zászlóalj) állományából – 2 török, 3 spanyol, 2 lengyel és 4 magyar csapat.

A versenyt Sári Csaba százados a MNBN „A" század parancsnoka nyitotta meg, majd a csapatoknak könnyűharcászati felszerelésben kellett teljesíteniük a mintegy 5,5 kilométeres távot.

1595874652
Az első csapat a török század „C" állományából 9 órakor rajtolt el a magyar táborból, aztán 10 percre rá követte a spanyol, magyar, majd lengyel csapat. A kilenc ellenőrzőponttal ellátott menetvonalon a csapatoknak rengeteg feladatot kellett végrehajtaniuk, ahol nem csak alapvető katonai ismereteikre, ügyességükre és erőnlétükre volt szükség, hanem a memorizáló képességeiket is próbára tették. A küzdelem során a csapatok között is szorosabb kapcsolat alakult ki…

Az eredményhirdetésre délután a magyar táborban került sor, a díjakat Sári Csaba százados adta át.
A kontingens magyar csapatai jól teljesítettek, csak a spanyol felderítő szakasz katonái tudták megverni őket, a dobogó második helyén holtversenyben magyar-spanyol eredmény született, a dobogó harmadik helyről a lengyel csapatot taszította le a magyar kontingens csapata.

Mivel a járőrbajnokság jó hangulatban zajlott le, a magyar katonák már most elhatározták, hogy áprilisban is szerveznek egy hasonló versenyt.

1595874653