Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Közelharcra képezték őket

Szöveg: Dr Varga József |  2008. március 31. 11:04

A szentendrei Kiképző Bázis adott otthont a HM Hadműveleti és Kiképzési Főosztály által rendezett, kétszer egy hét időtartamú felkészítésnek, amelyre az MH szinte valamennyi alakulatától érkeztek kiképző tisztek és tiszthelyettesek, összesen 19-en.

Dr. Eleki Zoltán őrnagy, a HM részéről a tanfolyamért felelős szakmai vezető elmondta, hogy az első hét az alap, a második a középszintű felkészítés jegyében telt el, és mindkét időszakban kiképzés-módszertani és gyakorlati ismeretek megszerzésére helyezték a fő hangsúlyt.

A részt vevők ugyanis az MH kiképzési programjában fontos szerepet játszanak, hiszen ők azok, akik az állományt megtanítják a közelharc megvívásának legkorszerűbb fogása

ira. Ezek az ismeretek nélkülözhetetlenek a nemzetközi missziók béketeremtői vagy békefenntartói feladatai végrehajtása során. A tanfolyam eredményes lebonyolítására Szentendre ideális helyszínnek bizonyult, mert, mind a terep, mind pedig a szükséges tárgyi- technikai feltételek kellő hátteret biztosítottak a követelmények elsajátításához.

A második hét végén, 2008.03.28-án a tanfolyam résztvevői látványos bemutató keretében adtak számot az elsajátított módszertani és gyakorlati ismeretekről. Dr. Isaszegi János mk. vezérőrnagy, bázisparancsnok, elismeréssel szólt mind a kiképzők, mind a résztvevők munkájáról, a bemutatón nyújtott meggyőző teljesítményekről, majd a tanfolyam elvégzését igazoló okleveleket adott át.