Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Jean-Claude Izzo: Totál káosz

2011. november 13. 14:04

A gyönyörű és romlott város élveteg zsarujának sok szenvedélye van: a mediterrán konyha, a Lagavulin bor, az amerikai jazz, a lenyűgöző tenger és az érzéki Marseille-i nők. Fabio Montale rég belefáradt hivatásába, és már csak egyetlen célja van – kinyomozni, kik ölték meg két legjobb barátját.


Jean-Claude Izzo 1945-ben született Marseille-ben, és 2000-ben halt meg. Íróként, újságíróként egész életében a rasszizmus, az elnyomás, a munkanélküliség és az erőszak ellen harcolt. Marseille szerelmeseként más városról talán nem is tudott volna írni. Elsöprő sikerű debütáló krimijét 50 évesen írta.

„ Zucca észrevette. Megállt a járda szélén, szorosan fogta a kutya pórázát. Hirtelen megértette, mi készül ellene, de már túl késő volt. Kinyitotta a száját, de egyetlen hang sem jött ki rajta. A szeme elkerekedett a félelemtől. Már csak ezért megértette. Hogy Zucca összeszarja magát. Rátette a ravaszra az ujját. Utálta az egészet. Saját magát, Zuccát. Az embereket, az egész emberiséget, ahogy van. Beleeresztette Zuccába az összes töltényt."

200 Ft, 348 oldal, puhakötés