Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Jó együttműködés a US NAVY-vel

Szöveg: Jentetics Róbert főtörzsőrmester |  2010. július 22. 10:19

Közös szállítási műveletet hajtott végre a héten a Magyar Honvédség Nemzeti Támogató Elem Afganisztán (MH NTE) kijelölt állománya az Amerikai Egyesült Államok Haditengerészetével. A napokban egy MB G 280 Mercedes terepjárót készítettek elő Camp Marmalban, hogy az Amerikai Egyesült Államok Haditengerészet (US NAVY) menetoszlopával átszállítsák a Camp Spann táborba.

Az afganisztáni hadművelet első amerikai civil áldozatáról, Michael Spannről elnevezett táborban az ANA (Afghan National Army) műszaki iskola magyar mentorai fogják használni az eszközt, amely segíti mozgásukat, a nagy területen fekvő amerikai bázison.

Az amerikai haditengerészet szakembereivel való egyeztetés után a gépjárművet rögzítették egy vontatón, majd MRAP (Mine Resistant Ambush Protected) biztosító gépjárművekből és kamionokból álló US NAVY menetoszlop átszállította a Mazar-e Sharif-től 30 kilométerre lévő Camp Spann táborba, ahol a terepjárót átadták a magyar műszakiaknak. Az átszállításban két magyar katona vett részt.

A feladat sikeres végrehajtása a jó együttműködést és a US NAVY segítőkészségét jelezte. Sokat jelent az MH NTE Afganisztán számára a már meglévő, a magyar katonák által korábban kialakított jó kapcsolat ápolása, a többnemzeti erőkkel.

1595904919
1595904919
 

Fotó: Csanádi Zsolt törzsőrmester