Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Jól vizsgáztak!

Szöveg: Szemenyei Ákos szakaszvezető | Fotó: a szerző felvételei |  2023. július 11. 7:37

Sikeres lövész záróvizsgát tettek a tizennyolc hetes lövész alap altiszti szakmai tanfolyam katonái július elején az MH Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandár laktanyájában, Hódmezővásárhelyen.

_DSC0470_SzA

A Magyar Honvédség különböző alakulataitól februárban beérkezett résztvevők a tanfolyamon számot adtak mind írásbeli, mind szóbeli tudásukról, melyet a gyakorlati vizsga követett. A leendő altiszteknek a harcparancs vételétől – a kidolgozáson át – a feladat végrehajtásig önállóan kellett vezetni rajukat. Ezen belül különböző ellenséges tevékenységekre rajtaütést, lesállásokat készítettek elő. A megmérettetés harmadik napján mind a negyven fő sikeresen teljesítette a vizsgát. Erős Bálint tizedes tanfolyam elsőként végzett, Csabai Kristóf szakaszvezető pedig a több mint négy hónapos tanfolyam ideje alatti kiemelkedő teljesítményéért kapott elismerő oklevelet.

Molnár Zsolt ezredes, a dandár parancsnoka beszédében kiemelte a tanfolyam és a megszerzett tudás fontosságát és sok sikert kívánt az új altiszteknek.