Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Jószívű Kakasdiak

Szöveg: Varga Erika zászlós |  2011. augusztus 15. 14:25

Az MH Tartományi Újjáépítési Csoport (MH PRT) CIMIC/PSYOPS részlege már több mint öt éve, hogy Afganisztánban, Baghlan tartományban tevékenykedik. A részleg feladatai közé tartozik a lakosság életkörülményeinek javítása. Hamarosan olyan adományokat oszthatnak szét a tartományban élő rászorulók között, amelyeket egy Tolna megyei kis faluban, Kakasdon gyűjtöttek össze az ott lakók.

Egy különös, bár szerencsére nem szokatlan civil kezdeményezés keretében, mintegy 500 kilónyi adományt gyűjtöttek össze a Tolna megyei Kakasd lakói a közelmúltban. Az adományt Afganisztánba, a Baghlan tartományban élő rászorulók részére szeretnék eljuttatni.

„A lányom már kétszer szolgált Afganisztánban. Hazaérkezése után ezernyi fényképet mutatott az országról, az emberekről. A képek megdöbbentettek: látni a szomorú gyermekszemeket, a reménytelenséget, a borzalmas körülményeket. Ekkor fogalmazódott meg bennem, hogy segíteni szeretnék. Mivel a faluban szinte mindenki ismer mindenkit, elég volt megemlítenem a boltban, a postán, vagy az utcán járva, hogy akinek fölösleges gyermekruhája, gyerekcipője, esetleg játéka van, az nyugodtan hozza el hozzám, mert szeretném eljuttatni az afgán gyerekeknek. Ezután zsákszámra kaptam a már kinőtt, vagy nem használt ruhaneműket. Sok gyermekjáték is a dobozokba került. Mindenki jó szívvel adakozott, és alig egy hónap alatt ötven kartondobozt töltöttünk meg. Úgy gondolom, hogy ezzel a felajánlással nemcsak a katonák munkáját segíthetjük, de örömöt szerzünk Baghlan tartomány gyermekei számára is" – mondta Farkas Béláné, Kati néni arra a kérdésünkre válaszolva, hogy honnan jött a segítségnyújtás ötlete?

Az egyedülálló kezdeményezés során összegyűlt adományokat a tervek szerint szeptemberben osztják szét a Baghlan tartományban élő, rászoruló családok számára.

1595923214