Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Jótékonysági futás Annáért

Szöveg: Szidor Viktória tartalékos százados | Fotó: Vékei Virág tartalékos zászlós és a szerző felvételei |  2021. szeptember 24. 11:22

Jótékonysági futást rendeztek az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 10. Területvédelmi Zászlóalj katonái Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzat és a Supersum Alapítvány támogatásával szeptember 22-én, Miskolc belvárosában. A jótékonysági akció során befolyt pénzösszegből Takács Annát, a zászlóalj kiképző századának állományába tartozó Takács Norbert törzsőrmester kislányát szeretnék segíteni, aki születési rendelleneség következtében súlyosan látássérült.

DSC_1237

Anna három hónapos korában vették észre, hogy valami nincs rendben a szemével. A vizsgálatok során megállapították, hogy csökkent látás alakult ki mindkét szemén, valamint látáshiány okozta tompa látás, amelynek következtében gyengén látónak, majd alig látónak minősítették.

A hét éves kislány idén szeptemberben kezdte el általános iskolai tanulmányait, amelyet csak egy speciális látássegítő eszköz beszerzésével tud folytatni a saját lakóhelyén lévő iskolában. Annának van még két testvére, akik közül a legkisebbnek, Kamillának szintén látássérült a szeme.

DSC_1344

A Magyar Honvédség katonái összefogtak a jó ügy érdekében, hogy a kislányon és családján segíteni tudjanak. A jótékonysági sporteseményen a területvédelmi ezred katonái mellett az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár, az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ 3. Gerinc Radar Mérőpont katonái, a miskolci és megyei rendvédelmi szervek dolgozói, valamint több iskola és óvoda is képviseltette magát. A futáson részt vett Kaszab Zoltán főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa is, aki ezt követően látogatást tett a területvédelmi ezred két zászlóaljánál, Miskolcon és Nyíregyházán. A rendezvény zárásaként okleveleket osztottak ki, megköszönve a futáson való részvételt.

Az összefogás sikerességét bizonyítja, hogy a sporteseményen közel kilencszázan vettek részt személyesen, emellett sokan saját lakóhelyükön futották le a 2021 méteres távot. A 10. Majthényi Károly Területvédelmi Zászlóalj katonái ismét tanúbizonyságot tettek önzetlen segítségnyújtásukról, hiszen évek óta rendszeres résztvevői a jótékonysági és adománygyűjtési akcióknak.