Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Jótékonysági rali a hősökért

Szöveg: Antal Ferenc | Fotó: Szakál Szebáld |  2022. augusztus 14. 11:20

A magyar-brit kétoldalú együttműködés részeként érkezett hazánkba augusztus 13-án a Rally for Heroes elnevezésű rendezvénysorozat, amelynek keretében ötven luxusautóból álló konvoj halad keresztül Európa tíz országán, köztük Magyarországon is. A brit katonák által szervezett, kétévente megrendezett jótékonysági rali célja a brit katonahősök családjainak segítése, valamint a katonadiplomáciai kapcsolatok erősítése.

2022.08.13_Hosok_tere_koszoruzas 2

A szervezők hitvallása szerint minden megtett 5 mérföld egy olyan katonahős életét jelképezi, aki az afganisztáni háború kezdete óta harcban esett el. A jótékonysági rali résztvevői 2010 óta róják az utakat és több, mint 18 ezer mérföldet tettek már meg. Az idei körút lesz az utolsó ilyen felvonulás.

Szombaton, Budapesten, a Hősök terén dr. Jelen Gábor ezredes, a HM Stratégiai Elemzésért és Humánpolitikáért Felelős Helyettes Államtitkári Titkárság vezető szakreferense fogadta a szervezőket, majd megkoszorúzták a Hősök Emlékkövét, így tisztelegve a hazájukért életüket adó katonák emléke előtt.

2022.08.13_Hosok_tere_koszoruzas 5

A Rally for Heroes egyediségét mutatja az a nagylelkűség is, hogy nem pénzgyűjtési céllal érkeztek, hanem hogy adományokkal segítsék a rászorulókat. Ennek keretében a szervezők – a nálunk is jól ismert – „cipősdoboz” adományokat adtak át a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat képviselői részére, akik a csomagokat hátrányos helyzetű gyerekekhez juttatják majd el.

A Hősök-terén kiállított csodaautókat a rendezvény időtartama alatt kötetlenül megtekinthették az érdeklődők, akik akár az autókba beülve fényképeket is készíthettek.