Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Jubileumi találkozót rendeztek Szolnokon

Szöveg: Németh-Zsohár Agnieszka őrnagy | Fotó: Palik Mátyás ezredes |  2023. január 21. 9:59

Ötven év után arany díszoklevelet vehettek át a Kilián György Repülő Műszaki Főiskolán 1973-ban avatott egykori helikoptervezető hallgatók, akik repülőkiképzésüket a Frunzei Központi Repülőtisztképző iskolán folytatták.

Alumni_szolnok_4

A jubileumi ünnepségen Palik Mátyás ezredes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar katonai repülési dékánhelyettese mondott ünnepi köszöntőt.

Az ezredes beszédében kiemelte, hogy a Hadtudományi és Honvédtisztképző Karon folyó oktatás fontos és egyedülálló képessége hazánknak, mert nélkülözhetetlen az ország védelmi képességének fenntartása, fejlesztése szempontjából. Elmondta, hogy a tisztképzésnek minden korszakban megvoltak a maga belső és a történelmi körülmények által befolyásolt eltérő sajátosságai, de egyvalami közös volt: a katonai pálya, a haza iránt érzett kiolthatatlan szeretet, a haza szolgálata és védelme. Az ezredes szólt arról is, hogy a jelenkori tisztképzés olyan változatos és korszerű képzést nyújt, ahol minden fiatal megtalálhatja az érdeklődésének megfelelő területet. A katonai hivatás folyamatos tanulást igényel és azt a tudást itt az egyetemen kell megalapozni. Mert, aki a Hadtudományi és Honvédtisztképző Karon tanul, olyan értékrend mellett teszi le a voksát, ami egész életében meghatározó lesz.

Alumni_szolnok_2

„Köszönöm önöknek a haza és a honvédelem iránti elkötelezettségüket. Köszönöm, hogy támogatták az elmúlt évtizedekben a hazafiasság eszméjére épülő, nemzeti érdekeinket szolgáló honvédelem ügyét, és hogy aktívan munkálkodtak a magyar történelmi és katonai hagyományok ápolása, megőrzése, a nemzedékek közötti kötődés fenntartása és erősítése érdekében”- zárta ünnepi beszédét a kar dékánhelyettese.

A találkozón néma főhajtással tisztelegtek az elhunyt bajtársak emléke előtt, majd a jubileumi oklevelek átadására került sor. A jubilánsok nevében Kovács Dániel Tibor nyugállományú alezredes mondott válaszbeszédet. Ezt követően Simon Zsolt ezredes, az MH  Kiss József 86. Helikopterdandár parancsnok-helyettese rövid előadásában bemutatta a dandár tevékenységét, céljait és elért eredményeit. A találkozó laktanyabejárással zárult.