Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Karácsonyi segítség nagycsaládos katonáknak Debrecenben

Szöveg: honvedelem.hu / bocskaidandar.hu |  2011. december 28. 16:46

Harminchárom karácsonyi „kék-vödör” csomagot osztottak ki még az ünnepek előtt az MH 5. Bocskai Lövészdandár nagycsaládos katonái között a debreceni Humánszolgáltató Irodában az alakulat református tábori lelkészének segítségével.

„A karácsonyi csomagokat a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Dorcas Aid Hungary ajánlotta fel katonáinknak, akikkel már több karácsonyi, árvízi vagy éppen afganisztáni és koszovói segélyezéseken vagyunk túl " – mondta el Sajtos Szilárd százados.

Az alakulat református tábori lelkésze hozzátette: „Ezeknek a csomagoknak külön történetük van, hiszen nem egy nagy cég által adományozott egységcsomagokról van szó, hanem minden egyes vödröt külön-külön egy-egy család töltött meg tartós élelmiszerrel, karácsonyi édességekkel. Elsősorban nem a katona-családok voltak a Magyarországi Református Egyház által meghirdetett gyűjtés célpontjai, sokkal tágabb rétegben érték el a rászorulókat a határon innen és túl a több ezer karácsonyi ajándékkal."

Sajtos százados hangsúlyozta: „Ez a harminchárom vödör még szorosabbá tette a társadalom és a honvédség közötti köteléket."