Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katasztrófa-, kiber- és vegyivédelem

Az elmúlt hét kiemelt cikkei

Szöveg: honvedelem.hu |  2022. augusztus 9. 9:16

Összeállításunkban az elmúlt hét kiemelt cikkeit olvashatják.

A Magyar Honvédség feladata az ország fegyveres védelme

A katasztrófavédelmi állomány létszámának növeléséről, a honvédelmi miniszter a haderő készenlétének fokozására adott utasításának gyakorlati végrehajtásáról, a koszovói biztonsági helyzetről, illetve a hazánkba települő NATO-csapatok feladatairól beszélt dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Hír TV „Napi aktuális” című műsorában, augusztus 2-án, kedden.

A teljes cikk itt érhető el.

cikk_1

A Magyar Honvédség legfiatalabb alakulata

Az MH Kiber- és Információs Műveleti Központ 2022. január elsejével jött létre, ezzel az alakulat lett a Magyar Honvédség legújabb, legfiatalabb szervezete. Féléves fennállásuk alkalmával a Magyar Honvédség parancsnoka zászlószalag adományozásával ismerte el a központ és szakembereinek lelkiismeretes szolgálatát. A szakterületről, a katonai egység munkájáról és a kibertér veszélyeiről Balogh Péter ezredessel, a központ parancsnokával beszélgettünk.

A teljes cikk itt érhető el.

cikk_2

„A katona a legjobbat reméli, de a legrosszabbra készül fel”

Mi a különbség a vegyvédelem és a vegyivédelem között? Többek között erre is választ adott, valamint a Magyar Honvédségen belül a legspeciálisabb feladatkörről beszélt Miklovich János ezredes, az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj parancsnoka a Spirit FM „Katonadolog” című műsorában, augusztus 4-én, csütörtökön.

A teljes cikk itt érhető el.

cikk_3
Címkékhonvédelem