Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonai Háromtusa Bajnokság Szentendrén

Szöveg: VJ |  2008. szeptember 22. 9:30

Az MH Katonai Háromtusa Bajnokságnak már évek óta hagyományosan Szentendre ad otthont, így volt ez 2008. szeptember 17-én és 18-án is a meglehetősen barátságtalan időjárási viszonyok között lebonyolított versenyzésnek is.

Szalay Zoltán ezredes, a rendező bizottság elnöke elmondta: örömteli tendencia, hogy már második éve 20 fölött van az induló csapatok száma, és a versenyzők létszáma ez évben meghaladja a 160 főt. Az MH Központi Kiképző Bázis parancsnoksága a rendező bizottsággal és a verseny bírósággal együttműködve megfelelő feltételeket teremtettek mindhárom versenyszám, vagyis a gépkarabély-lövészet, a kézigránát hajítás és a 3000 méteres felszereléses futás lebonyolításához az izbégi lőtéren, illetve a bázis sportlétesítményein. Az első versenynapon, a lövészet végrehajtását megtekintették a Budapestre akkreditált katonai attasék is, akik éppen akkor a kiképző bázison tettek látogatást.

Az MH Katonai Háromtusa Bajnokság adott alkalmat arra is, hogy a bázis parancsnoka, Dr. Isaszegi János mk. vezérőrnagy, közvetlen, bensőséges rendezvény keretében fogadta a nyugállományú sporttisztek csoportját, megköszönte több évtizedes munkájukat és tájékoztatta őket a bázis időszerű feladatairól.

A hűvös, szeles, de szerencsére esőmentes napokon sportszerű küzdelemben, valódi verseny keretei között reális eredmények születtek, amelyek között az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred mind a csapat, mind az egyéni számokban kiemelkedő helyezéseket ért el és így az összesített versenyben első lett.

Összesített eredmények:

35 év alattiak:

 

1. MH 86. Szolnok Helikopter Bázis

2. MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred

3. MH Támogató Dandár

 

35 év felettiek:

 

1. Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem

2.MH 54. Veszprém Légtérellenőrző Ezred

3. MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred

 

Nők:

 

1. MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred

2. MH Támogató Dandár

3. MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred

 

Összesített helyezések:

 

1. MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred

2. MH Támogató Dandár

3. MH 54. Veszprém Légtérellenőrző Ezred

 

A házigazda MH Központi Kiképző Bázis csapata a helyezettek
listájának első harmadában, a 7. helyen végzett.