Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonai lázadást hiúsítottak meg Grúziában

Szöveg: MTI/honvedelem.hu |  2009. május 5. 11:37

Katonai lázadásra szőtt összeesküvést lepleztek le Grúziában – jelentette be kedden a grúz belügyminisztérium, mely szerint az összeesküvésben Oroszország is szerepet játszott.

“Vizsgálatot folytattunk egy ügyben, amelyből kiderült, hogy katonai lázadást készítettek elő" – közölte egy sajtóértekezleten Sota Utiasvili belügyminisztériumi szóvivő, hozzátéve, hogy a lázadás előkészületeibe bevont személyek pénzt kaptak Oroszországtól.

Később a grúz védelmi miniszter úgy nyilatkozott a Rusztavi-2 grúz tévécsatornának, hogy lelepleztek egy összeesküvést a hadseregen belül. David Sziharulidze azt mondta, zendülés tört ki a főváros, Tbiliszi melletti Muhrovani katonai támaszponton.

A miniszter szavai szerint katonai hatalomátvételi kísérlet történt azzal a céllal, hogy megakadályozzák a NATO – tervek szerint szerdán kezdődő – grúziai hadgyakorlatát.

Előzőleg a déloszét titkosszolgálat közölte, hogy pokolgépet találtak a Kaukázust átszelő főközlekedési úton, s a szakszolgálat egyértelműen kijelentette, hogy a grúz belügyminisztérium áll a merényletkísérlet háttérében.