Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonai mentőcsapat a Bamako-ralin

Szöveg: honveddreamteam.hu |  2010. január 28. 12:43

Amellett, hogy az összes feladatot megoldották, a „sárga angyal” szerepét is betöltötték szerdán a Honvéd Dream Team tagjai a 2010-es Budapest-Bamako-ralin. Bálint Zoltán, Gazdag Ákos és Barkó István az egyik elakadt vetélytársán segített a Sidi-Ifniig tartó körülbelül 200 kilométeres szakaszon.

A katonák kifejezetten élvezték az etapot, pedig kisebb gond volt a Toyotával.

– Meghibásodott az ablaktörlőnk, úgyhogy többször is önálló életre kelt, vagyis akkor kapcsolt be, amikor éppen kedve volt hozzá. Szerencsénkre, amikor egy patakhoz értünk, lehetett használni… – mesélte Bálint Zoltán, a csapat pilótája. – A szakasz egyébként szép tájakon át vezetett, lementünk egészen az óceánhoz, s még jótékonykodtunk is. Az egyik elakadt autót húztuk ki a kövek közül.

Gazdag Ákos örömmel konstatálta, hogy a szerdai napon is találkoztak tevecsordával.

– Igazi „hegyitevéket" láttunk – mondta a HDT egyik navigátora. – Szegények csak úgy bámulták fentről szomorúan az óceánt, szemmel láthatóan nem volt jó kedvük. Nekünk viszont kiváló, hiszen egyre közelebb a cél, s a reggeli eredménylista alapján még mindig ötödikek vagyunk, ami nem rossz.

 

Barkó István továbbra is óvatosságra inti társait.

– Nagy pech lenne, ha az agadiri befutó előtt két nappal hibásodna meg a Toyotánk – sóhajtott a csapat másik navigátora. – Amellett, hogy a feladatainkat maximálisan szeretnénk megoldani, már az autót is kíméljük, nehogy technikai probléma hátráltasson minket és veszélybe kerüljön az előkelő pozíciónk.