Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonák a Buncek Fesztiválon

Szöveg: Mészáros Károly százados |  2011. szeptember 7. 11:29

A hagyományoknak megfelelően szeptember első hétvégéjén a Somogy megyei Taranyban rendezték meg a Buncek Fesztivált és káposztaétkek főzőversenyét. A rendezvénynek nevet adó Bunczek egy már-már elfeledett, Taranyban termesztett szőlőből készült vörösbor.

Az eseményen megjelenteket, a horvátországi vendégeket, valamint a főzőcsapatok között induló felvidéki Sárosfa szakácsait Töreki István polgármester köszöntötte. Ünnepi beszédében Gelencsér Attila, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke emelte ki a hagyományápolás, a határokon átnyúló együttműködés és nemzeti kultúra ápolásának fontosságát.

A kiváló hangulatú rendezvényre meghívást kaptak az MH Nyugat-magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság kaposvári Toborzó és Érdekvédelmi Iroda munkatársai is. Az érdeklődőknek köszönhetően szinte folyamatosan üzemelhetett a repülőgép-szimulátor, ahol mindenki megmérethette magát katonapilótaként. A haditechnika iránt érdeklődők emellett kipróbálhatták a hatástalanított fegyvereket és forgathatták a Zrínyi Média kiadványait is.

 Fotó: Szabó József törzszászlós