Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

NATO-delegáció látogatása a déli határszakaszon

Szöveg: a Magyar Honvédség Parancsnoksága | Fotó: Szabó Lajos zászlós |  2020. július 14. 11:36

A NATO Katonai Bizottságának elnöke, Sir Stuart Peach légi marsall, GBE KCB DL július 11-én személyesen látogatott el a Magyarország déli határszakaszán felállított ideiglenes biztonsági határzárhoz. A látogatás során megtekintette a feladat végrehajtásához rendszeresített technikai eszközöket, valamint tájékozódott a feladat sajátosságairól.

1596082264

A reggeli órákban a delegáció légiszállítással indult Tompa irányába, ahol először a levegőből vette szemügyre a magyar–szerb és magyar–horvát határszakaszon felállított műszaki zárat.Leszállást követően a hercegszántói határvédelmi bázis körzetében megtekintette a kiépített műszaki zárat, a határvédelemhez elengedhetetlen kamera és jelző rendszert, valamint – technikai bemutató keretében – a telepített és mobil felderítő eszközöket. A látogatás zárásaként a delegáció rövid tájékoztatót kapott a határ védelmét ellátó személyi állomány mindennapjairól, elhelyezési körülményeiről.

1596082265

Sir Stuart Peach a látogatás végeztével elismerően nyilatkozott a Magyar Honvédség személyi állománya elhivatottságáról, úgy hazai, mind nemzetközi környezetben bizonyított elkötelezettségéről.

1596082265