Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonák a katonákért

Szöveg: Szerencse Renáta |  2008. június 30. 11:55

Az MH Tartományi Újjáépítései Csoport (MH PRT) az Afgán Nemzeti Hadsereg (ANA) Baghlan tartományban lévő bázisán a két nemzet katonái közt lévő jó munka-kapcsolat és együttműködés jegyében elhelyezési anyagokat adott át.

A tartomány székhelyén, Pol-e Khomriban található laktanya egykoron egy teljes harc-kocsi hadosztálynak adott helyet, ma már csak raktár és telephely, amelynek az őrzés-védelmét látják el az ANA katonái. A Khar-Khar nevezetű katonai objektum parancs-noka számos alkalommal engedélyezte a bázis melletti lőtér használatát az MH PRT katonái és rendőrei számára, ahol önállóan, vagy a helyi rendőrökkel közösen hajtottak végre lőgyakorlatokat.

A jó együttműködést az is alátámasztja, hogy a hosszú hideg tél után az ANA katonái segítettek felkeresni azokat a legjobban rászoruló családokat, akiknek az MH PRT élelmiszercsomagokat osztott a bázison. A szélsőséges időjárás nemcsak a civileket, hanem a katonákat is sújtotta: a nemrégiben pusztító árvíz után a bázis parancsnoka felkereste az MH PRT-t azzal a kéréssel, hogy segítsék a katonákat ivóvízzel, illetve javítsák az elhelyezési körülményeiket, mivel a katonák éjszakai szolgálatot is ellátnak.

A segítségnyújtás a külföldi bajtársaknak nem maradt el: az MH PRT tábori ágyakat, szőnyegeket, naptárakat és több karton ivóvizet adományozott a bázis részére.