Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonás éremeső

Szöveg: MH Sportszázad | Fotó: Magyar Vívó Szövetség, Magyar Ökölvívó Szövetség |  2022. december 12. 9:30

Amellett, hogy Siklós Gergely őrmester szenzációs vívással aranyérmes lett párbajtőrben a vancouveri Világkupa-versenyen, az MH Sportszázad ökölvívói remek eredményeket értek el a magyar bajnokságon.

box1

A tudósítások szerint Siklósi Gergely őrmester párbajtőrben szokatlan fölénnyel utasította maga mögé a mezőnyt a Kanadában rendezett Világkupa-versenyen. A sorozat első állomásán, Bernben a szerencse nem állt mellette, de Vancouverben egymás után aratta a szebbnél szebb győzelmeket.

***

Ökölvívásban az MH Sportszázad legnagyobb sikerét Budai Vivien tizedes aratta, aki győzött a hölgyek 63 kilogrammos súlycsoportjában. Dobos Rebeka tizedes 60 kilogrammban egészen a döntőig menetelt, ahol azonban szoros küzdelemben kikapott Mezővári Kingától. Virbán Martin szakaszvezető az 51 kilogrammos döntőben a debreceni Bernáth Attilával szemben maradt alul, így ezüstérmet vehetett át. 54 kilogrammban Virbán Gábor címvédőként érkezett a versenyre és végül bronzéremmel zárt. 57 kilogrammban Bundovics István szakaszvetőért szoríthattunk, aki a tavalyi győzelmét követően, idén a dobogó második fokára állhatott fel.

„Nagy öröm számomra, hogy idén is sikerült megnyernem a bajnoki címet egy számomra új súlycsoportban, a 63 kilogrammban. Szerencsére jól sikerült a felkészülésem és a fogyasztást is tudatosan végig tudtam csinálni. Az edzői támogatás mellett, úgy érzem a maximumot tudtam nyújtani. Magabiztosan és végig higgadtan versenyeztem, három mérkőzésem volt és meccsről-meccsre egyre javult a teljesítményem. Az egy hetes aktív pihenőt követően, teljes gőzzel vágok bele a felkészülésbe a jövő évben. Az alapozást Mátraházán kezdjük január 3-án, utána pedig az első megmérettetés februárban a Bocskai István nemzetközi verseny lesz” - értékelt Budai Vivien tizedes.

Címkéksport
Kapcsolódó cikkek