Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonás kezdőrúgás

Szöveg: Hraskó István | Fotó: a szerző felvételei |  2022. július 31. 11:37

Nagy nap volt a július 30-ai szombat Kecskemét számára, hiszen hét év után újra az NB I-ben játszhatott focimeccset a város labdarúgócsapata. És nagy nap volt ez Kollár Ernő zászlósnak is, hiszen – mint a csapat lelkes szurkolója – ötvenedik születésnapja alkalmából ő végezhette el a kezdőrúgást a Vasas SC elleni meccsen.

focimeccs3

Kollár Ernő zászlós, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Bács-Kiskun megyei Hadkiegészítő és Toborzó Iroda munkatársa a napokban töltötte be ötvenedik születésnapját. Egyik legjobb barátja a jeles alkalomból nem mindennapi ajándékkal lepte meg a köztudottan nagy Kecskeméti TE-szurkoló zászlóst. Ez pedig nem más volt, mint a kezdőrúgás lehetősége a hét év után az élvonalba visszajutó csapat első hazai meccsén, melyet a Vasas SC ellen játszottak a Széktói Stadionban, közel kétezer néző előtt.

Kollár Ernő zászlós „precíz, lendületes és közvetlen személyiség, aki munkaidőn túl sem sajnálja az időt arra, hogy újabb emberekkel szerettesse meg a katonai pályát” – írtuk róla korábban ebben a cikkünkben. Munkájával Gáldonyi Sándor őrnagy, a Bács-Kiskun megyei Hadkiegészítő és Toborzó Iroda vezetője is elégedett, és mindent megtett, hogy az ünnepet még emlékezetesebbé és személyesebbé tegye a zászlós számára – és egyúttal az iroda egyik legfontosabb feladatához, a honvédség és a társadalom közötti kapcsolatok erősítéséhez is hozzájáruljanak.

focimeccs2

Gáldonyi őrnagy ötlete megvalósult. A kezdő sípszót megelőzően az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Nemzeti Honvéd Díszegység, Budapesti Helyőrség Zenekara adott koncertet: a Europe együttes slágerét, a The Final Countdown követően a Himnuszt játszották el. Majd a születésnapos katona egyenruhában indította útjára a labdát, és ajándékba még egy mezt is kapott. A meccs végül döntetlennel zárult, és miután a hazai csapat emberhátrányban küzdve harcolta ki az egy pontot, Kollár Ernő zászlós is elégedetten éltethette kedvenc csapatát…