Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonás Mikulás

Szöveg: honvedelem.hu |  2023. december 6. 7:27

Volt zsákjában minden jó, az alakulatoknál járt a Télapó! (Cikkünk folyamatosan frissül!)

_JMF6284

Szentes

Megérkezett a Télapó Szentesre, az MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezredhez. Öröm, csillogó szemek és mosolygós gyermekarcok töltötték meg a laktanyát, ahol mindenki izgatottan várta a Télapó érkezését. A rendezvényt kézműves foglalkozás színesítette és a Görbe Tükör Színtársulat előadása tette még emlékezetesebbé a katonagyermekek számára. A Mikulás ajándéka mesejátékban rejtett üzenetek és értékek inspirálták a gyermekeket a jó cselekedetekre, a barátság és a szeretet fontosságára.

Szöveg: Baranyai Erika Piros tartalékos százados

Fotó: Janó Miklós törzsőrmester

* * *

Hódmezővásárhely

Az MH Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandárnál szolgáló katonák és családtagjaik részére az elmúlt évekhez hasonlóan idén is családi napot rendeztek december első hétvégéjén. A Grimm-Busz színház szórakoztató előadása mellett a gyerekek személyesen a Mikulástól vették át jól megérdemelt ajándékcsomagjaikat. Az alakulat humán részlege által szervezett Mikulás nap igazán családias hangulatban telt, a résztvevők színezőket festettek, rajzoltak, illetve adventi koszorúkat és karácsonyfadíszeket is készítettek.

Szöveg és képek: Kis Csenge őrmester

* * *

Székesfehérvár

Immár hagyománynak számít Székesfehérváron, hogy minden év decemberében a Honvéd Vezérkar Személyzeti Csoportfőnökség Humánszolgálatának szervezésében Mikulásünnepségen várják a helyőrségben szolgáló katonacsaládok gyermekeit.

A zsúfolásig megtelt rendezvényteremben karácsonyi témájú kézműves foglalkozás, arcfestés és fotósarok is várta az izgatottan érkező kicsiket és nagyokat. Az ünnepi hangulatot a Székesfehérvári Helyőrségi Zenekar kamara részlege alapozta meg, melyet - a Szabadszínház közreműködésében - a „Mikulásgyár 4.0” című, élőzenés műsor követett. A Mikulásgyár lakóinak új fogalmakkal kellett megismerkedniük, úgymint az automatizálás, digitális tervezés, robotok által végzett gyártás- és termelésoptimalizálás, mindez új kihívás elé állítva a manókat. A minőségellenőrző osztályról aggasztó hírek érkeztek, amely után megindult az akció. A két virgonc manó segítségül hívta a gyerekeket, így elindulhatott a Mikulásjárat, amely eljuttatta őket a várva várt csomagokig. A szülőkkel együtt közel 500 főt számláló ünnepséget a HODOSZ helyi alapszervezete támogatta.

Kép és szöveg: Honvéd Vezérkar

* * *