Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonás szurkolás

Szöveg: Bányász Eszter | Fotó: Szováthy Kinga |  2023. február 4. 11:27

Katonák és kadétok is szurkoltak a Magyarország–Franciaország tenisz Davis-kupa-világdöntő selejtezőjén csapatunknak a Tatabányai Multifunkcionális Csarnokban, február 3-án.

Tenisz_Davis-kupa_20230203_14 copy

Az első nap két mérkőzését - Piros Zsombor és Benjamin Bonzi, illetve Fucsovics Márton és Ugo Humbert - párharcát hatalmas érdeklődés övezte a 6500 fő befogadására képes sportcsarnokban. Az MH Klapka György 1. Páncélosdandár hetven, illetve az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred tíz katonája mellett, a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium és a tatabányai Bláthy Ottó Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium húsz kadétja is szurkolt teniszezőinknek. De a sporteseményt megtekintette Bozó Tibor vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar törzsigazgatója is.

Tenisz_Davis-kupa_20230203_03 copy

A sport és a honvédelem szorosan összetartozik, hiszen a sport által olyan képességekre tehetünk szert, melyek az élet számos területén segíthetnek minket. A haderő számára mindig is fontos volt, hogy a társadalom tagja egészséges mentális és megfelelő fizikai képességekkel rendelkezzenek, e két elvárás együttes teljesülésének egyik legfontosabb eszköze pedig a sport. Mindkét területen csak úgy lehet sikeres valaki, ha erényei közé tartozik a szorgalom, a kitartás, a csapatban gondolkodás és a hazaszeretet.

Az első játéknap után 1–1-re áll a magyar és a francia Davis-kupa-csapat összecsapása.

Címkéksport