Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonaszerencsét, Jürgen!

Szöveg: VJ |  2008. szeptember 24. 8:57

A szentendrei MH KKB kedd reggelente megszokott eseménye a zenés „laktanya sorakozó”, amely az aktuális információk kihirdetése mellett egyúttal a szerződéses legénységi állomány, valamint a képzésre, továbbképzésre vezényeltek alaki mozgása gyakorlásának is terepe.

2008. szeptember 23.-án a megszokott koreográfia szokatlan elemekkel bővült. A jelentésbeadást nem a parancsnok, hanem egy kék –láthatóan nem magyar egyenruhát viselő repülőtiszt fogadta és ő mondta a „jó reggelt honvédek" szokásos köszöntést szép magyar kiejtéssel a felsorakozott katonáknak.

Az „új" elöljáró Jürgen Erbeck ezredes a távozó Budapestre akkreditált német katonai attasé volt, aki ezer szállal kötődik a képzésnek, kiképzésnek otthont adó szentendrei katonai szervezetekhez, hiszen az elmúlt négy évben az ezredes jelentős erőfeszítéseket tett azért, hogy megismertesse és meghonosítsa a német haderő és a NATO kiképzési tapasztalatait.

A bázis parancsnoka és tiszthelyettes képző iskola igazgatója szerény ajándékkal köszönte meg az attasé baráti együttműködését és a magyar kiképzési intézmények iránt tanúsított megkülönböztetett figyelmét. Kedves mozzanata volt a sorakozónak, hogy Jürgen Erbeck ezredes is közreműködött az előléptetések és az elismerések átadásában.

Az együttműködés folytatásának szándékét fejezi ki az, hogy a távozó attasét elkísérte utóda, Ulrich Pfeifer ezredes, az új német katonai attasé, valamint az, hogy Jürgen Erbeck ezredesnek új beosztásában is lesz lehetősége a kapcsolatok erősítésére.

Minden jót Jürgen, sok sikert, katonaszerencsét az új beosztáshoz!

1595880312