Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Toborzóiroda névadó

Szöveg: honvedelem.hu |  2008. szeptember 24. 8:53

Az MH Kelet-magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság 2. Toborzó és Érdekvédelmi Központ debreceni toborzó irodája, Simonyi óbester Debrecenbe érkezésének 190. évfordulóján, szeptember 23-án ünnepélyes keretek között felvette a legendás hírű huszártiszt nevét.

A névadományozó ünnepségre a tárogató hangjaira gyülekeztek a meghívott vendégek, a megye, a város, a katonai- és társszervek vezetői és a helyi média képviselői. A Himnusz hangjait követően futottak be a hagyományteremtő szándékkal szervezett I. Simonyi Toborzó Emlékfutás résztvevői. A Hajdúnánás és Debrecen között megtett 41 kilométeres távon a futókhoz az érintett településeken csatlakoztak a sportot és az egészséges életmódot támogató fiatalok. A futás során érintett települések polgármesterei emlékszalagot tűztek a futók által vitt kopjafára, melyet a Honvéd Sportegyesület vezetője megőrzésre átadott a központ parancsnokának.

Nagy Zoltán mérnök alezredes, a debreceni érdekvédelmi központ vezetője beszédében bemutatta a toborzó iroda 2001-es átadása óta végzett tevékenységét, amelynek elismeréseként került sor a Pro Patria Alapítvány által kezdeményezett névadományozásra. A debreceni toborzók Simonyi óbesterhez hasonlóan sokat tettek a civilek és katonák közötti jó kapcsolat kialakítása és elmélyítése érdekében.

A haderő személyi állományának utánpótlása érdekében kifejtett erőfeszítések eredményeképpen az elmúlt 7 évben 915  szerződéses katona bevonulására került sor, a katonai tanintézetekbe 576, a pilótaképzési programra pedig 33 fő jelentkezett a megyéből.

Az emléktábla leleplezését az adományozó alapítvány elnöke, Emődy Dániel és a toborzó iroda vezetője Karászi Zoltán őrnagy közösen végezte el.
Az átadott márványtáblát Szentesi Csaba őrnagy, tábori lelkész szentelte fel, majd az alkalomra festett Simonyi portré átadására került sor. Oravecz András festőművész által készített alkotás az ügyfélszolgálati helyiség falát díszíti.

1595880311