Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Képek a Szu-27 katasztrófa helyszínéről

Szöveg: JETfly |  2009. augusztus 18. 9:15

Az Orosz Lovagok bemutató kötelékének két Szu-27 típusú repülőgépe ütközött össze a hét végén, nem messze Zsukovszkij repülőtértől, ahol augusztus 18. és 23. között kerül megrendezésre a MAKSZ-2009 Nemzetközi Repülő és Ûrkutatási Szalon.

Az első információk szerint a két gép személyzete katapultált. A legfrissebb hírek szerint három pilótáról van szó, akik közül kettő – Igor Tkacsenkó, a kötelék parancsnoka és Igor Spak a kötelék beosztott pilótája – túlélte a katapultálást. Kettejük egészségi állapota kielégítő. A harmadik pilóta – akinek nevét egyelőre nem hozták nyilvánosságra – holttestét a Moszkva melletti Malahovka falu közelében találták meg.

Korábban arról számoltak be a hírügynökségek, hogy a földön nem volt sérültje a repülőgépek becsapódásának. A jelenlegi információk szerint az egyik gép Ribak falu kertészetének egy épületére esett. A helyszínre érkező mentőcsapatok találtak egy nőt, aki súlyos égési sérüléseket szenvedett. A nőt helikopterrel kórházba szállították. Információk szerint összesen öten sérültek meg a földön.

Időközben megszólalt a szalon igazgatója, Vlagyimir Boriszov. Újságíróknak elmondta, hogy a MAKSZ nem marad el. “Valószínűleg lesznek változások a repülőprogramban, azonban minden kötelék – három orosz és két külföldi – levegőbe fog emelkedni", – tette hozzá Boriszov.

A felvételek a katasztrófa helyszínén, mobiltelefonnal készültek.